Hën, Sht 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Mos i jepni fëmijëve ushqime me gluten në pesë vitet e para!

Një studim i publikuar në revistën JAMA, sugjeron që nëse në pesë vitet e para të jetës një fëmijë ushqehet me shumë gluten – kanë rrezik që të bëhen intolerant ndaj glutenit.

Në këtë studim ku u testuan më shumë se 6 mijë fëmijë nga SHBA, Finlanda, Gjermania e Suedia, të lindur mes 2004 dhe 2010. Cdo muaj për pesë vite, studuesit kanë marrë shënime rreth glutenit që fëmijët kanë ngrënë.

Më pas u kuptua që më shumë se 1 mijë e 200 fëmijë që ushqeheshin në pesë vitet e para me ushqime të pasura me gluten, më pas u bënë intolerant ndaj këtij përbërësi,/Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë