Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Misofonia – irritimi nga zhurmat që i bëjnë të tjerët kur përtypen!

Misofonia, është një gjendje në të cilën tinguj të caktuar shkaktojnë përgjigje emocionale ose fiziologjike, që disa mund t’i përceptojnë si të paarsyshme.

Personat që kanë misofoni, e përshkruajnë zhurmën që nuk ju pëlqen ‘si zhurmë që i cmende’.

Reagimet e tyre mund të variojnë nga zemërimi, paniku dhe nevoja për tu larguar nga ai vend.

Individët që kanë misofoni kryesisht ndihen të irrituar nga zhurmat orale – nga mënyra se si përtypet një person apo se si merr frymë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë