Die, Tet 17, 2021
Banner Top
Banner Top
Leximi, aktiviteti kryesor që duhet ta bëni me të voglin tuaj!

Fjalët e para të të voglit tuaj janë magjike, ju sjellin një emocion të veçantë dhe mbahen mend për gjithë jetën.

Ato nuk vinë rastësisht, fëmijët I dëgjojnë, I mendojnë I kuptojnë e më pas I shprehin.

Secili dëshirojmë që ata të flasin sa më herët, e gjithashtu sa më pastër, por si ta arrimë një gjë të tillë.

Librat, janë çelësi I suksesit të fëmijës tuaj.

Fjalët janë vetëm një prej shumë elementeve që ata I përfitojnë prej tyre.

Me të lindur bebja juaj, ju I përkushtoheni maksimalisht me nevojat e tij, këtu mos harroni ta futni edhe një detyrë, leximin.

T’ju lexosh atyre është një mrekulli, ata edhe pse janë të vegjël, dëgjojnë e kuptojnë, e të familjarizohen me librat është diçka e artë.

Por nëse këtë detyrë e keni neglizhuar, asnjëherë nuk është vonë ta futni në agjendën ditore.

E nëse nuk keni ide se si t’ia filloni, ka shumë këshilla praktike që leximi të bëhet shumë argëtues.

I vogli juaj tashmë është I familjarizuar me lodrat, futeni fillimisht librin në këtë kategori që atij t’i duket diçka atraktive.

Bëhuni aktor, performoni përrallat e tregimet që atyre t’ju duket sa më interesante.

Gradualisht bëjani vendin e veçantë librit dhe ndajeni nga lodrat, thjesht bëjeni si diçka shumë më të rëndësishme.

Bëhuni mësues, jepuni mundësinë fëmijëve tuaj ti prekin librat, ti lexojnë, e ti përshkruajnë në metodën e tyre.

Ju në një tabelë shkruani atë se çka ata thonë, kjo I bënë të ndihen të rëndësishëm.

Në fund kur ata përfundojnë leximin me sukses mos harroni t’i shpërbleni.

Fëmija juaj ka një orar të gjumit, të ushqimit e të lojës, gjithsesi bëjeni edhe orarin e leximit, fillimisht bashkë me juve e më pas edhe individualisht.

Sa më I vogël të mësohet me librin, aq më shumë do të familjarizohet me të kur të rritet.

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë