Mar, Mar 19, 2024
Banner Top
Banner Top
Kujdesuni për kolesterolin në rini, që të mos sëmureni nga zemra në pleqëri

Personat nën moshën 45 vjecare, që të parandalojnë sëmundjet e zemrës duhet të kenë kujdes nga kolesteroli i keq.

Për të mbajtur ‘larg’ kolesterolin e keq duhet që të filloni të ndërroni rutinën e ushqimit dhe të aktiviteteve fizike.

Një studim i publikuar në revistën Lancet, zbuloi që personat nën 45 vjec, duhet të kenë kujdes në mënyrën se si ushqehen që ndikon të kenë normë më të lartë të kolesterolit – në mënyrë që në të ardhmen të mos rrezikohen nga sëmundjet e zemrës.

Kolesteroli i ‘keq’ bllokon arteriet duke pamundësuar kështu që zemra të mbushet me oksigjen./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë