Mar, Sht 26, 2023
Banner Top
Banner Top
KU MUND TË KRYHET ULTRAZËRI I KËRDHOKULLAVE TE TË POSALINDURIT?

Kontrolli rutinor i kërdhokullave te fëmijët e posalindur me ultratingull është një metodë e sigurtë dhe e padhimbshme për vizuelizim të kërdhokullave. Kjo metodë diagnostike mund të realizohet prej moshës 4-6 javëshe.

Sipas protokollit duhet të bëhen 2 apo 3 ekzaminime me ultratingull deri në moshën kur fëmija fillon ecjen.

Mosdiagnostikimi i hershëm i këtij çrregullimi shkakton pasoja serioze në të ardhmen. Shpeshtësia e problemeve me kërdhokulla është 2- 4 fëmijë në 100 të porsalindur.

Prej tyre 80% janë bebe të gjinisë femërore.

Tanimë Ultratingulli i kërdhokullave mund të bëhet në Olive Medical & Laboratory nga Dr. Nderim Salihaj, specialist ortopedisë dhe traumatologjisë

Youtube

Arkiva

Kategoritë