Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Konsumuesit e çajit më pak të prekur nga depresioni

Depresioni është i shpeshtë tek të moshuarit – por një shprehi mund tu ndihmojë atyre!

Një studim i udhëhequr nga National University of Singapore dhe Fundan University në Shangai, gjeti një lidhje mes pirjes së rregullt të cajit dhe uljen e nivelit të depresionit.

Sipas studimit ku morën pjesë 13 mijë pjesëmarrës, përdoruesit e cajit kishin nivel  më të lartë kongnitiv dhe ishin më të përfshirë në shoqëri.

Caji dhe përbërësit e tij – katekina, L-theanina dhe kafeina – mund të prodhojnë efekte pozitive në disponim. Sidoqoftë, përcaktimi i rolit të saktë të cajit në parandalimin e depresionit është i vështirë, vecanërisht për shkak të kontekstit shoqëror – ku në shumë shoqëri caji konsumohet shpesh./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë