Sht, Sht 25, 2021
Banner Top
Banner Top
Këto janë dy ushtrimet më efektive për ngushtimin e belit dhe shkrirjen e dhjamit në bark!

Ushtrimet për muskuj të barkut në rastet kur nuk jeni e kënaqur me rezultatet e deritanishme

Ato janë të thjeshta dhe të lehta për t’u realizuar dhe kanë një efekt të shkëlqyeshëm.

Edhe pse ushtrimet e muskujve barkut janë më të njohura, ato nuk do të kontribuojnë shumë në ngushtimin e belit dhe largimin e shtresave të dhjamit, transmeton Telegrafi.

Nëse doni të hiqni qafe dhjamin e barkut, bëni dy ushtrimet e mëposhtme dhe shpejt do të shihni rezultatin:

1. Ushtrimet me top

Ky ushtrim do të bëjë që të “digjet” i gjithë barku, për shkak të së cilës shkrirja e shtresave yndyrore do të dyfishohet.

Në vend të kësaj, mund të përdorni një top më të rëndë ose edhe një shalqi të vogël.

Planku anësor

Te ky ushtrim, kushtojini vëmendje ekzekutimit të duhur, sepse përveç faktit që efekti mund të mungojë, ju gjithashtu mund ta dëmtoni veten.

Te planku anësor, gjëja më e rëndësishme është që pjesa e pasme të jetë plotësisht në pozicion të drejtë dhe gjunjët të jenë në pozicionin e duhur. Për një efekt edhe më të fortë, bëni ushtrimin me pesha.

Arkiva

Kategoritë