Pre, Maj 20, 2022
Banner Top
Banner Top
Këto janë dy shenja të hershme të sëmundjes së Parkinsonit

Sipas një studimi të realizuar në Londër tek mbi një milion njerëz janë identifikuar dy gjendje që mund të jenë simptoma të hershme të sëmundjes së Parkinsonit: humbja e dëgjimit dhe epilepsia.

Njohja e këtyre si dy shenja të mundshme të Parkinsonit mund t’i ndihmojë ofruesit shëndetësor të diagnostikojnë sëmundjen më herët, gjë që mund t’i ndihmojë njerëzit të kenë qasje në trajtim.

Koha kur një person fillon të ketë simptoma që mund të sinjalizojnë këtë sëmundje mund të ndikojë gjithashtu kur ai të diagnostikohet.

Studimi i ri zbuloi se shumë nga simptomat e zakonshme të Parkinsonit – si dridhjet dhe problemet e kujtesës – mund të shfaqen shumë vite përpara se të bëhet diagnoza.

Por, sipas gjetjeve të studimit sugjeruan se disa nga shenjat e hershme të njohura të Parkinsonit mund të ndodhin më herët sesa ka treguar hulumtimi. Studiuesit identifikuan gjithashtu dy simptoma të reja të mundshme të hershme të Parkinsonit.

-Probleme me kujtesë

Studiuesit zbuluan se problemet e kujtesës ishin më të zakonshme tek njerëzit që më vonë u diagnostikuan me Parkinson sesa ato që kishin treguar studimet e mëparshme.

Për më tepër, kishte një lidhje më të madhe midis presionit të lartë të gjakut dhe diabetit të tipit 2 dhe një rrezik në rritje të Parkinsonit të parë në këta pacientë.

-Humbja e dëgjimit

Me humbjen e dëgjimit, studiuesit shikuan problemet që ishin mjaft të rënda sa që një pacient të kishte nevojë për një referim për një test dëgjimi.

-Epilepsia

Studiuesit thanë se gjetja e epilepsisë si një simptomë e mundshme e Parkinsonit ishte “i dukshëm”. Megjithatë, Simonet tha se simptomat e ngjashme me Parkinson mund të shkaktohen edhe nga medikamentet që përdoren për trajtimin e epilepsisë./ VeryWell Health

Arkiva

Kategoritë