Hën, Maj 22, 2023
Banner Top
Banner Top
Këshilla të thjeshta për të filluar një bisedë dhe si ta vazhdoni atë?

Shpesh e gjejmë veten në momente heshtjeje ose ato ku dëshirojmë të bisedonim dikë. Ajo që na mban mbrapa nuk është njohja e pyetjeve të duhura për të bërë pa u larguar si zvarritës apo dikush me qëllime të këqija.

Në artikullin më poshtë, është përpiluar një listë që tregon mënyra se si mund të filloni biseda miqësore dhe t’i vazhdoni ato.

1. Diskutoni rreth ambientit tuaj

Kjo është një teknikë që është e dobishme në shumë situata. Thjesht përdorni shqisat tuaja për të vëzhguar mjedisin ku ndodheni dhe disa të dhëna themelore vizuale për personin përpara se të filloni një bisedë. Merrni sugjerime nga vendi ku jeni ose nga diçka që personi mund të mbajë – si një libër ose një markë e caktuar kafeje. Përdoreni atë për të filluar një bisedë.

2. Ndihmoni personin të ndjehet rehat përreth jush

Shpreh interesin se nga është një person. Kjo e largon vëmendjen nga ju duke u përpjekur të krijoni një bisedë dhe ta bëjë atë më shumë për personin tjetër. Kjo i ndihmon ata të mendojnë për vendlindjen e tyre, një prind, familjen ose një ngjarje të ngjashme. Bërja e kësaj pyetje është një hapëse e shkëlqyeshme dhe jopersonale për një bisedë.

Plus, ju merrni pikë më shumë për të folur nëse jeni nga i njëjti vend.

3. Ji i ngadaltë për të bërë pyetje personale

Moti është gjithmonë një temë e sigurt dhe shpesh konsiderohet bisedë e vogël, por biseda e duhur e vogël mund të çojë në biseda kuptimplote më vonë. Për më tepër, biseda e vogël është mënyra për të vazhduar kur sapo keni takuar dikë. Çdo gjë më personale mund të duket intruzive. Mbajeni lehtë dhe thjeshtë, veçanërisht nëse kjo është biseda e parë.

Pyetjet e hapura janë të shkëlqyera për të nxitur një përgjigje nga personi tjetër.

4. Kushtojini vëmendje gjërave të vogla

Në një botë ku media sociale është ndoshta forca më unifikuese, njerëzit heqin për lidhje të mirëfillta. Kjo mund të jetë befasuese, por janë gjërat e vogla që kanë rëndësi dhe janë ato që bëjnë një ndryshim të madh. Të pyesësh njerëzit për gjëra që shpesh anashkalohen dhe ngjallin ndjenja të mira në to është një mënyrë për ta bërë këtë.

Pyetje shembull: Cila është gjëja më e bukur që ju ka ndodhur sot?

5.Kërkojini atyre për një favor të vogël ose për ndihmë

Jo shumë njerëz janë të vetëdijshëm për këtë mashtrim të thjeshtë psikologjik, por njerëzit duan të ndjehen të rëndësishëm dhe askush nuk mund t’i rezistojë një veprimi të mirë. Kërkimi për ndihmë ose për një favor i lejon ata të dinë se janë në një pozitë dominimi – edhe nëse është vetëm për atë sekondë, dhe shumica e njerëzve nuk do të refuzojnë të ju ndihmojnë. Kjo ndodh zakonisht sepse detyra e përfshirë duhet të jetë goxha e lehtë.

Për shembull, “Ju lutem më jepni atë libër nëse nuk ju vie keq?” ose “A mund ta marr hua lapsin tuaj për një sekondë?”

Si ta vazhdoni bisedën:

Jo gjithnjë është e lehtë për të dalë me diçka të zgjuar, qesharake ose interesante për të filluar një bisedë në çdo ambient. Në këtë rast, thjesht bëhuni vetvetja dhe jini të sinqertë. Ne shpesh e nënvlerësojmë fuqinë e sinqeritetit të pastër dhe të thjeshtë . Nëse keni biseduar me dikë dhe dëshironi të qëndroni në kontakt me ta edhe pasi biseda të mbarojë, pyesni nëse ata ndjehen të njëjtën mënyrë së pari, dhe pastaj kërkoni një numër kontakti.

Asnjëherë nuk mund ta dini se ku mund të çojë një takim dhe bisedë rastësore me dikë. Ato shpesh mund të kenë kthesa të këndshme të papritura dhe të kthehen në histori të shkëlqyera më vonë. Kështu që shkoni përpara, dhe filloni diçka të re./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë