Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Këshilla për sy të thatë

Sipas National Health Service në SHBA, 1 në  amerikanë vuajnë nga thatësira e syve.

Thatësira e syve ndodh kur sytë nuk prodhojnë mjaftueshëm lot në mënyrë që të qëndrojnë të hidratuar. Thatësira e syve, ndodh për shkak të ndryshimeve hormonale, aktivitetet, ndryshimet mjedisore, medikamentet etj.

Përdorni lecka të ngrohta

Në mënyrë që të largoni thatësirën nga sytë, ju mund të vendosni leckë të pastër të ngrohtë në sy. Këtë gjë duhet ta bëni disa herë gjatë javës, pasi reduktohet imflamacioni.

Konsumoni shumë ujë

Në mënyrë që të jeni të shëndetshëm, uji luan një prej roleve kryesore. Uji ndihmon edhe sytë që të qëndrojnë të hidratuar, dhe t’ua mundësojë që të prodhojnë mjaftueshëm lot.

Pastroni sytë

Higjiena është çelës për thatësirën në sy. Duke i pastruar gjithmonë, sidomos gratë që aplikojnë grim – mund ta eleminojnë mundësinë që të kenë thatësirë në sy./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë