Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Keni zakone të ‘këqija’? Mendoni dy herë!

Përtypja e çamçakëzit: Ul nivelin e stresit dhe përmirëson kujtesën

Mesa duket, përtypja e çamçakëzit gjatë leximit ka një lum efektesh pozitive: përqendrim, kujtesë dhe motivim. Studimet kanë treguar që personat të cilët mbajtën çamçakëz gjatë një testimi të memories afatshkurtër rezultuan 24% më mirë se pjesa tjetër dhe 36% më mirë në kujtesën afatgjatë.

Lojërat elektronike: Rrisin aftësinë e të mësuarit dhe të marrjes së vendimeve

Nisur nga vëzhgime të ndryshme shkencore, lojërat në fjalë rrisin aftësinë e trurit për të përthithur informacion, për të reaguar në kohë reale si dhe për të vepruar drejt në një x situatë të caktuar.

Të qenit i rrëmujshëm: Ndihmon me kreativitetin

E keni parasysh që vazhdimisht ju bëjnë kritika rreth të qenit

 aspak të organizuar? Ja që nisur nga një eksperiment i universitetit të Minnesota- s, ku pjesëmarrësit u ndanë në dy grupe dhe në dy dhoma përkatëse (të rregull- të çrregullt), ata që qëndruan brenda dhomës së rrëmujshme patën shumë më ide kreative.

Thashethemet: Ndihmojnë miqësinë tuaj dhe reduktojnë stresin

Psikologët vënë re se sado i dënueshëm është një thashethem në aspektin moral, kur vjen puna te shëndeti përfitimet e tij janë të jashtëzakonshme: më pak stres dhe më shumë lumturi.

Gromësija: Ndihmon çlirimin nga dhimbjet e stomakut

Ndonëse tingëllon i neveritshëm, procesi në fjalë bën të mundur çlirimin e gazit të padëshiruar në stomak.

Dushi me ujë të ftohtë: Nxit qarkullimin e gjakut dhe humbjen në peshë

Youtube

Arkiva

Kategoritë