Enj, Sht 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Ja pse duhet të shkoni në banjo shumë herë pasi të keni pirë vetëm një pije të vogël në mëngjes

Pyetja: “Pse duhet të shkoj në banjo një mijë herë pasi të kem pirë vetëm një pije të vogël në mëngjes dhe jo, unë nuk jam shtatzënë”, u përgjigj Keri Peterson, MD, mjeke interniste, nga Lenox Hill Hospital në qytetin e Nju Jorkut.

Gjatë natës, veshkat filtrojnë më pak urinë, dhe fshikëza juaj zbut dhe mban më shumë nga ajo. Plus, një hormon i quajtur vasopresin udhëzon qelizat për të mbajtur ujin. Pra, duke marrë parasysh këto faktorë, nuk është për t’u habitur që fshikëza juaj mund të jetë mjaft e plotë në mëngjes. Atëherë, a është lëngu juaj i parë një filxhan kafe? Pijet e kafeinuara mund të kenë efekt diuretik.

Gjithashtu merrni në konsideratë nëse ju duhet të urinoni shumë gjatë gjithë kohës. Nëse është kështu, vizitoni mjekun tuaj për të kontrolluar për një infeksion të mundshëm të traktit urinar (nëse urinimi është i dhimbshëm) ose fshikëzën tepër aktive.

Më pak e zakonshme, për ata/ato që kanë nevojë të shuajnë shumë etjen mund të jenë një shenjë e një gjendjeje mjekësore si diabeti (shpesh i shoqëruar nga etja) ose fibroza e mitrës, të cilat janë rritje e mirë (ju mund të ndjeni presion ose keni periudha të rënda). Përsëri, në ato raste, vizitoni mjekun tuaj.

Burimi: Keri Peterson, M.D., mjekësi e brendshme, Spitali Lenox Hill në New York City./WHM

Youtube

Arkiva

Kategoritë