Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Hepatiti C, pse duhet ta trajtojmë menjëherë?

Hepatiti C mund të marrë kohë të gjatë për shfaqje të simptomave. Por kjo nuk do të thotë se duhe të vonosh trajtimin. Fillimi i trajtimit herët mund të ulë rrezikun e zhvillimit të ndërlikimeve nga sëmundja, duke përfshirë kancerin e mëlçisë.

Më poshtë do të mësoni se pse është e rëndësishme të filloni trajtimin sa më shpejt që të jetë e mundur pasi të jeni diagnostikuar me këtë gjendje.

Falë përparimeve të fundit në trajtim, medikamentet antivirale mund të kurojnë më shumë se 90 përqind të rasteve të hepatitit C.

Krahasuar me trajtimet më të vjetra, gjeneratat më të reja të barnave antivirale janë më efektive në shërimin e këtij infeksioni të hepatitit C. Ato gjithashtu tentojnë të shkaktojnë më pak efekte anësore. Kjo do të thotë se ka më pak arsye se kurrë për të vonuar trajtimin.

Numri i medikamenteve në dispozicion për të trajtuar hepatitin C është mjaft i madh. Një kurs i trajtimit antiviral mund të jetë i mjaftueshëm për të pastruar virusin nga trupi juaj dhe për të kuruar infeksionin. Por në disa raste, njerëzit kanë nevojë për dy ose më shumë kurse trajtimi. Nëse trajtimi juaj i parë nuk është i suksesshëm, mjeku juaj me gjasë do të përshkruajë një kurs tjetër me medikamente të ndryshme.

Fillimi i trajtimit herët mund t’ju japë më shumë kohë për të gjetur një trajtim që funksionon.

Trajtimi i hershëm mund të ndihmojë në parandalimin e ndërlikimeve

Hepatiti C shkakton dëmtime në mëlçi. Me kalimin e kohës, ky dëm mund të shkaktojë një lloj dhëmbëzash të njohura si cirrozë.

Pas shfaqjes së cirrozës, mund të mos jetë e mundur trajtimi i saj. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të ndërmerren hapa për ta parandaluar atë. Trajtimi i hershëm për hepatitin C mund të ndihmojë në parandalimin ose kufizimin e zhvillimit të cirrozës, duke ulur rrezikun e zhvillimit të kancerit të mëlçisë dhe komplikimeve të tjera.

Trajtimi i hershëm mund të zgjasë jetën

Sa më gjatë që prisni për të filluar trajtimin, aq më shumë virusi duhet të shkaktojë dëme potencialisht kërcënuese për jetën tuaj. Pa trajtim antiviral, rreth 67 deri 91 për qind e njerëzve me hepatit C vdesin nga kanceri i mëlçisë.

Trajtimi i hershëm mund të ndihmojë në parandalimin e ndërlikimeve kërcënuese për jetën, gjë që mund të shtojë vite në jetën tuaj. Parandalimi i ndërlikimeve gjithashtu mund t’ju ndihmojë të shijoni një cilësi më të mirë të jetës.

Në shumicën e rasteve, fillimi i menjëhershëm i trajtimit mund të jetë zgjidhja më e mirë që mund të bëni për shëndetin tuaj. Bisedoni me mjekun për të mësuar më shumë rreth mundësive të trajtimit dhe përfitimet e mundshme të fillimit të trajtimit herët./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë