Enj, Shk 22, 2024
Banner Top
Banner Top
Ekspozimi ndaj zhurmës  rritë rrezikun për hipertension

Sipas një studimi të bërë së fundmi, në gjithë botën 600 milionë njerëz janë të ekspozuar ndaj zhurmës së madhe në vendin e punës.

Përgjatë viteve të fundit, shkencëtarë janë munduar të argumentojnë që zhurma e madhe nuk e dëmton vetëm dëgjimin. Madje studimet kanë treguar që zhurma mund të ndikojë negativisht në shëndetin kardiovaskular si dhe atë digjistiv.

Autorët e studimit të fundit të publikuar në PLOS ONE, janë fokusuar në lidhjen që ka zhurma me hipertensionin.

“Studimi tregon që ekspozimi i gjatë ndaj zhurmës, është i lidhur me presionin e lartë të gjakut dhe rrezikun për hipertension”, shkruhet në hulutimin e bërë. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë