Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Dini ta përdorni parfumin?

Çdo njeri pëlqen që të mbajë erë sa më të mirë por kjo nuk do të thotë që duhet të hidhni sa më shumë parfum që të mundeni.

Por ka disa vende në të cilat nuk duhet të lageni me parfum në asnjë mënyrë!  

Në flokë

Flokët natyrisht thithin aroma, prandaj mund të duket fillimisht si një ide e mirë për të lyer flokët tuaj. Sidoqoftë, parfumet me bazë alkooli mund të thajnë flokët tuaj sidomos nëse e spërkasni menjëherë në flokët tuaj. “Cosmopolitan” sugjeron spërkatjen e parfumit mbi krehrin e flokëve, për të evituar dëmtime.

Në duar

Ndërsa aplikoni parfum në dore tuaj mund të jetë një nga mënyrat më të njohura që aroma të zgjasë gjithë ditën por ka një gabim në këtë pjesë. Parfume me bazë alkooli mund të bëjnë lëkurën tuaj të thatë dhe potencialisht të shkaktojë plasaritje dhe gjakderdhje . Plus, nëse ju ndodh që të fshijini sytë pas spërkatjes të parfumit në duart tuaja, kjo mund të shkaktojë acarim.

Sqetulla

Parfumimi në sqetull  paraqet një rrezik acarimi të lëkurës. Ndërveprimi midis parfumit tuaj dhe gjëndrave të djersës së sqetullës suaj mund t’ju japë kruajtje dhe djegie.

Vendet intime

Në mënyrë të ngjashme, spërkatja e parfumeve pranë zonave intime mund të rezultojë në thatësi të lëkurës. Për gratë, aromat mund të shkaktojnë inflamacion, acarim dhe dhimbje”, sipas Health Insider.

Vendet më të mira dhe që nuk shkaktojnë probleme për spërkatjen e parfumit janë: kyçet e dorës dhe qafa. Duke aplikuar parfume në këto zona, aroma juaj e preferuar nuk do të irritojë lëkurën.

Youtube

Arkiva

Kategoritë