Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Çrregullimi bipolar – simptomat tek burrat dhe gratë

Çrregullimi bipolar është një gjendje mendore, që fillon në adoleshencë të vonshme ose në rini të hershme. Njerëzit që kanë këtë lloj çrregullimi, mund të përjetojnë ndërrim të humorit – nga depresioni në episode manike.

Edhe burrat edhe gratë preken nga crregullimet bipolare – por simptoma mund të jenë të ndryshme tek të dy gjinitë.

Gratë me bipolaritet mund të kenë këto simptoma:

  • Diagnostifikohen në fund të të njëzetave apo në fillim të tridhjetave,
  • Kanë më shumë episode depresive se sa manike
  • Kanë probleme me sëmundje të tjera shëndetësore si: tiroidet, obezitetit, ankthin dhe migrenën.

Kurse simptomat e crregullimit bipolar tek burrat janë:

  • Burrat diagnostifikohen më herët
  • Kanë më shumë episode maniake
  • Abuzojnë me substanca narkotike/FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë