Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Çka është demantia vaskulare?

Demantia vaskulare është dëmtim në tru, që ndodh për shkak të zvogëlimit të rrjedhës së gjakut.

Njerëzit zakonisht preken nga demantia vaskulare, pas një sulmi në tru.

Demantia vaskulare është forma e dytë më e shpeshtë e Alzheimerit. Kjo lloj demantie, ndikon në kujtesë, arsye dhe procese të tjera.

Simtpomat nga demantia vaskulare mund të shfaqen papritur, pas një sulmi në tru. Në shumicën e rasteve, simptomat vetëm vijnë duke u vështirësuar.

Rreziku nga prekja e demantias vaskulare, rritet me moshë, por janë edhe disa faktorë të jashtëm që ndikojnë në rritjen e rrezikut nga kjo sëmundje.

Faktorët që ndikojnë janë:

  • Duhanpirja
  • Obeziteti
  • Kolesteroli i lartë
  • Presioni i lartë i gjakut
  • Diabeti/FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë