Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Çka duhet të dini për lëkurën tuaj përpara se të bëni 40 vjet

Dermatologët thonë se asnjëherë nuk është vonë për t’u kujdesur për lëkurën tënde, megjithatë sa më herët të zhvilloni një regjim, aq më mirë.

Sipas tyre është e rëndësishme të përdorësh produkte të shkëlqimit dhe anti-rrudhave para se ato të shfaqen.

E janë disa gjëra që ju duhet ti dini para moshës 40 vjeçare.

Njihuni me serumin me vitaminë C

Dermatologët bien dakord që vitamina C antioksidante është një nga përbërësit më të rëndësishëm për të filluar përdorimin mes moshës 20 dhe 30 vjeç, pasi ajo ndihmon në parandalimin e njollave të errëta dhe mbështet kolagjenin para se ta humbni atë.

Bëni scrub 2 ose 3 herë në javë

Sikur stresi ekzistencial i rritjes së moshës nuk do të ishte i mjaftueshëm: “Lëkura e pjekur bëhet e shurdhër, e zymtë dhe e pajetë, dhe poret bëhen të theksuara”, thotë Kunin.

Pse ndodh kjo? Qelizat tona të lëkurës së vdekur nuk hiqen shpejt me kalimin e moshës. Kjo e bën lëkurën të duket e shurdhër. Plus, pigmentet e tepërta ruhen në qeliza të vdekura, kështu që tonet e lëkurës tuaj mund të duken të zbardhura ose të pabarabarta.

Kremra me SPF

Nëse fusni një produkt kundër plakjes në rutinën tuaj të përditshme, le të jetë ai i mbrojtjes ndaj diellit.

Nuk është kurrë tepër vonë për të filluar rutinën e përditshme SPF.

Edhe nëse keni qenë një kërkues i përjetshëm për lëkurën tuaj, kurrë nuk është tepër vonë për të parandaluar dëmtime të tjera të diellit.

Hidratimi

Lëkura bëhet më e thatë, më e zbehtë dhe më e zymtë teksa kalon mosha. Ekzistojnë disa përbërës të efektshëm hidratues të lëkurës. Dermatologët gjithmonë rekomandojnë: Ka lipide që kapin lagështi, të cilat imitojnë lipidet natyrale në lëkurë që bëjnë atë si të foshnjave kaq të butë.

Filloni të bëni kontrrolle të lëkurës nga koka deri tek gishti i këmbës

Kur je i ri nuk mendon ndonjëherë për problemet e mundshme që mund të ketë lëkura.

Por, para se të mbushni 40-vjeç tregohuni të vëmendshëm dhe bëni një kontrroll total.

Tani është koha për të bërë një vlerësim bazë të lëkurës nga dermatologu juaj për t’u siguruar që nuk ka shenja të hershme të ndryshimeve të para të saj.

Këtë mund ta bëni në klinikën Drindent duke marrë këshillat adekuate për çdo lloj lëkure nga estetistja Besa Humolli.

Youtube

Arkiva

Kategoritë