Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Çfarë duhet tu mësoni fëmijëve për dashurinë?

Përrallat pikturojnë një version magjik të dashurisë, dhe kjo është arsyeja pse varet nga ne që t’i mësojmë fëmijët tanë për realitetet e dashurisë.

Fëmijët duhet të dinë që dashuria jo gjithmonë ka ngjyrat e ylberit.

Më poshtë mund të njiheni me mesazhet më thelbësore rreth dashurisë që duhet t’u mësojmë fëmijëve tanë.

Abuzimi nuk është dashuri

Kur fëmijët tuaj vijnë në shtëpi duke qarë se janë përndjekur nga fëmijët e tjerë, mos u thuaj se kjo është për shkak se ata i kanë ngacmuar. Gjeni mënyrat më të mira për t’i mësuar ata që abuzimi është një shenjë dashurie dhe nuk është e shëndetshme.

Dashuria është dhuratë

Është e lehtë t’i lejoni fëmijët të marrin gjithë dashurinë dhe vëmendjen tuaj. Por ata gjithashtu duhet të dinë që nuk mund vetëm të marrin. Aq sa meritojnë dashurinë nga të tjerët, atyre gjithashtu duhet tu mësohet të bëjnë kompromis dhe të japin dashuri për të tjerët.

Të duash të tjerët nuk do të thotë që duhet ta duash veten më pak

Fëmijët tuaj duhet ta dinë se kur e duan dikë, nuk do të thotë se ata duhet të sakrifikojnë veten dhe të përkulen prapa për të dashurit e tyre. Sigurisht, kompromisi është i rëndësishëm në çdo marrëdhënie, por ata nuk duhet ta duan veten më pak në mënyrë që të duan dikë tjetër. Fëmijët e mësojnë këtë duke parë marrëdhëniet e prindërve të tyre.

Respekti është thelbësor në dashuri

Fëmijët duhet ta dinë që respekti dhe dashuria duhet të shkojnë krah për krah. Ata duhet të fitojnë respekt nga të tjerët dhe të respektojnë të tjerët. Ata gjithashtu duhet të mësohen se ata meritojnë respekt, ashtu si çdo person tjetër. Dashuria pa respekt mund të jetë toksike.

Ndonjëherë dashuria nuk zgjat përgjithmonë

Komeditë romantike mund t’i bëjnë fëmijët tuaj të besojnë se dashuria zgjat përgjithmonë. Por e vërteta është se dashuria nuk është gjithmonë e qetë dhe ndonjëherë është më mirë të përfundosh një marrëdhënie dhe të ecësh më tej. Ata duhet të kuptojnë se të gjitha momentet e kaluara gjatë kohës që ishin në dashuri nuk ishin humbje, por mësime për një përvojë më të mirë në të ardhmen.

Ndonjëherë dikush që e doni nuk ndjen njëjtë për ju

Si prindër, sigurisht, ju përpiqeni të bëni më të mirën për t’u dhënë fëmijëve tuaj gjithçka që dëshirojnë dhe u duhen. Por ndonjëherë gjërat janë jashtë kontrollit të kujtdo dhe fëmijët tuaj duhet të pajtohen që të mos marrin gjithnjë atë që duan. Dashuria e njëanshme mund të sjellë shumë dhimbje në zemër, por ata duhet të mësojnë të heqin dorë. Përvoja do të jetë më pak shkatërruese nëse ata tashmë e dinë se çfarë të presin dhe e dinë që ju do të jeni atje për t’i mbështetur ata./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë