Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
A PO I PASTRONI FLOKËT SIÇ DUHET?

Miti më i madh është se larja e flokëve shumë shpesh është e keqe, por nuk ka arsyetim real për këtë. Ngado që shkoni, flokët tuaj mbledhin papastërtitë, vajin dhe qelizat e lëkurës së vdekur.  Ju mund t’i lani ato çdo ditë nëse doni, ngase duke i larë shpesh nuk heqni vajrat natyrale nga flokët tuaj.

Edhe pse ka qenë një trend larja vetëm me kondicioner, në përgjithësi ju duhet të përdorni shampon. Ata përmbajnë një surfaktant, i cili është projektuar për të hequr papastërtitë dhe vajrat nga koka.

 Nëse lani flokët dy herë dhe ju duket se shampoja po funksionon më mirë për herë të dytë, kjo është për shkak se flokët tuaj janë tashmë të lagështa. Një sasi shamponi me madhësi 50p është e mjaftueshme për shumicën e njerëzve. Lani lëkurën e kokës në vend të flokëve. Nëse lani flokët çdo ditë, nuk keni nevojë të përdorni shampon dy herë. Mirëpo nëse i lani ato dy herë në javë, ose flokët tuaj janë shumë të yndyrshëm, atëherë shpërlani dy herë me shampon.

Flokët afro janë më të ndjeshëm ndaj dëmtimit dhe thatësisë, por mund t’i lani aq shpesh sa i përshtatet flokut tuaj – të paktën një herë në javë. Nëse keni flokë të shkurtër, nuk është nevoja të përdorni kondicioner, por nëse flokët tuaj janë më të gjatë, duhet ta përdorni, veçanërisht nëse ato trajtohen me ngjyra. Kondicioneri hidraton dhe zbut lëkurën e jashtme të lëkurës, por vetëm vendoset në mes të gjatësisë dhe skajeve./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë