Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
A i zbardh vaji i arrës së kokosit në të vërtetë dhëmbët?

Dhëmbët e bardhë duken mirë tek njerëzit e të gjitha moshave, madhësive, racave dhe gjinive. Kjo tregon që kujdeseni mirë për higjenën tuaj të dhëmbëve dhe ju bën të dukeni super të mprehtë. 

Problemi i vetëm është që zbardhja profesionale e dhëmbëve mund të jetë e shtrenjtë dhe pastruesit e dhëmbëve nuk funksionojnë gjithmonë. Pra, në këto kohë të vështira, shumë njerëz po kthehen në mjete juridike natyrore që janë më të lira për t’u përdorur dhe kanë më shumë të ngjarë të funksionojnë. Një nga mjetet juridike më të njohura është vaji i arrës së kokosit.

Vaji i arrës së kokosit ka një gamë të gjerë përfitimesh, duke filluar nga kontrolli i sheqerit në gjak, deri në parandalimin e sëmundjeve të mëlçisë.

 Por sa ndikon ai në zbardhjen e dhëmbëve tuaj?

Ndërsa nuk ka ndonjë hulumtim të mbështetur nga shkenca që konfirmon fuqitë e zbardhjes së dhëmbëve nga vaji i arrës së kokosit, prapë se prapë përdoret zakonisht për këtë arsye. Një nga metodat më të njohura që njerëzit përdorin për të shkëlqyer buzëqeshjet e tyre quhet tërheqje e naftës (përmes Authority Dental). Praktika përfshin mbajtjen e një lugë gjelle vaji në gojë përreth deri në 20 minuta. Vaji tërheq bakteret nga sipërfaqja e dhëmbëve tuaj sepse është lipofilik (domethënë se tërheq në të vërtetë toksinat në gojën tuaj). Kjo metodë lan pllakën, për këtë arsye vaji i arrës së kokosit ndihmon në bërjen e dhëmbëve të verdhë më të bardhë.

Pse vaji i arrës së kokosit është i mirë për shëndetin e gojës?

Ekzistojnë një mori arsyesh pse vaji i arrës së kokosit është kaq i shëndetshëm për ju, edhe nëse nuk lidhet drejtpërdrejt me zbardhjen e dhëmbëve. Në veçanti, vaji përmban acid laurik, i cili është një acid yndyror me zinxhir të mesëm që përbën rreth 50 përqind të vajit të arrës së kokosit, sipas Healthline. Në thelb, acidi laurik është i rëndësishëm sepse mund të vrasë bakteret dhe viruset e dëmshëm në trupin e njeriut. Në gojë, acidi laurik vret sendet që shkaktojnë erë të keqe, sëmundje të mishrave të dhëmbëve dhe prishjen e dhëmbëve.

Sipas Authority Dental, përdorimi i vajit të arrës së kokosit gjithashtu mund të zvogëlojë rrezikun e gingivitit dhe të ndihmojë në parandalimin e zgavrave./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë