Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
A duhet të ushtrojmë gjatë Ramazanit?

Shkruar nga: Shëndrit LumiFizioterapeut

Nëse planifikoni të lini rutinën tuaj të ushtrimit gjatë Ramazanit, mendoni përsëri. Ekspertët janë të mendimit se stërvitja dhe agjërimi mund të shkojnë së bashku.

Ne ju sjellim disa këshilla se si të mbani planin tuaj të stërvitjes gjatë kohës së agjërimit gjatë muajit të shenjtë.  

Ushtrimi dhe agjërimi:

Për ata që kanë ngurruar të ushtrojnë gjatë Ramazanit, lajmi është se është krejtësisht e shëndetshme të punosh ndërsa po agjëron. Ushtrimi dhe agjërimi mund të shkojnë së bashku pa shkaktuar ndonjë dëm trupor. Ushtrimet gjatë agjërimit mund të mbajnë në të vërtetë trurin tonë, neuro-mortorët dhe fibrat e muskujve biologjikisht të rinj.

Kur ne ushtrojmë gjatë agjërimit, në thelb e detyrojmë trupin tonë të hedhë dhjamin, pasi proceset e djegies së yndyrës trupore kontrollohen nga sistemi nervor simpatik, i cili nga ana tjetër aktivizohet nga stërvitja dhe mungesa e ushqimit. Nuk duhet të ndalen ushtrimet gjatë Ramazanit, sepse ndihmojnë për të mbajtur kontrollin e peshës dhe për të qëndruar të shëndetshëm.

Cilat janë kohët më të mira për stërvitje?

Ne sugjerojmë ushtrimet pas namazeve të Taravijve gjatë natës. Është një kohë kur ushqimi dhe uji i mjaftueshëm konsumohen për të ndihmuar gjatë stërvitjes. Mund të konsumoni lëngje dhe lëngje të tjera gjatë stërvitjes.

Ushtrimet e një ore para se të përfundojmë agjërimin, jep fleksibilitetin për të ngrënë brenda hapësirës së shkurtër dhe rinovon trupin menjëherë.

Çfarë lloj ushtrimi duhet të bëhet?

Ushtrimet me intensitet të lartë që rrisin shpejtësinë e pulsit mbi 150 për minutë, duhet të shmangen, veçanërisht nëse nuk keni përfunduar agjërimin. Këshillohen ushtrime të ngadalta ose të moderuara.

Ekspertët sugjerojnë ecje të shpejtë, vrapim të ngadaltë, çiklizëm dhe stërvitje të lehta në palestër për Ramazanin.

Mbi të gjitha, të hahet një dietë e ekuilibruar dhe të merrni sasi të mjaftueshme të lëngjeve është e nevojshme për të ndihmuar në mbajtjen e një stërvitjeje të shëndetshme gjatë muajit. Marrja e karbohidrateve inkurajohet gjatë syfyrit që ndihmon për të qëndruar më energjik. /familjajone

Youtube

Arkiva

Kategoritë