Mër, Maj 24, 2023
Banner Top
Banner Top
A duhet të shqetësohen burrat për osteoporozën?

“Osteoporoza mashkullore është më e zakonshme nga sa mendojmë”, shprehet mjeku i mjekësisë familjare Donald Ford. 

Ekziston një ndryshim midis burrave dhe grave për sa i përket rrezikut nga osteoporoza, dhe kjo ka të bëjë me faktin që gratë kalojnë në menopauzë, ku ato humbasin prodhimin e estrogjenit ose ai zvogëlohet.

 Është estrogjeni ai që ruan dendësinë e eshtrave, kështu që densiteti i kockave ulet më shpejt tek gratë sesa burrat.

E thënë kjo, duhet të shohim me më shumë kujdes burrat. Ekzistojnë një numër problemesh mjekësore që mund të shoqërohen me dobësimin e eshtrave te burrat. Nëse dikush ka qenë 6-4 “dhe tani ai është 5-8”, atëherë duhet të bëhet një provë e densitetit të kockave.

Për të ndihmuar në parandalimin e osteoporozës, këshilla Ford na këshillon që të marrim kalcium përmes dietës.

 Nëse nuk hani produkte të qumështit, në të vërtetë ekzistojnë burime më të mira të kalciumit që nuk janë qumështore. Perimet jeshile pa gjethe dhe shumë perime të tjera janë në të vërtetë burime shumë më të mira të kalciumit sesa produktet e qumështit./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë