Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushtrimet fizike me efekt të njëjtë sikur kafeja

Në një studim të publikuar në Nature Scientific Reports, hulumtuesit kanë krahasuar efektet që ka kafeja dhe  ushtrimet fizike në trurin e njeriut.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, kafeina është ‘substanca më e përdorur psikoaktive’ në gjithë botën.

Ky hulumtim i bërë së fundmi, ka treguar që të dyja: ushtrimet fizike dhe kafeina, kanë të njëjtin efekt.

Studimi tregon që  njëjtë sikur kafeja edhe ushtrimet fizike, përmirëson humorin.

Të gjeturat, janë shumë të rëndësishme, duke konsideruar efektet anësore që ka kafeja./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë