Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Të jetosh me psoriasis

Psoriasis, është një sëmundje autoimune që shkakton kruajtje të lëkurës, të suqura dhe thatësirë. Të jetosh me psoriasis është sfiduese, mirëpo me trajtimin e duhur mund të jetohet një jetë e shëndetshme.

Por cfarë duhet të kenë kujdes personat e prekur nga psoriasis?

Dieta – të mbash një peshë të duhur dhe të ushqehesh shëndetshëm, është një prej gjërave kryesore që duhet t’i ndjekë një person me psoriasis. Duhet limituar ushqimet që rrisin inflamacionin.

Stresi – e irriton psoriasis. Ta menaxhosh stresin i lehtëson simptomat e kësaj sëmundje. Për të mënjanuar stresin provoni të meditoni./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë