Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Studim: Lajmet shtojnë ankthin

Leximi i lajmeve, mund të jetë shumë stresuese dhe shqetësuese. Sipas një hulumtimi kur lajmet janë jo të mira, shtohet niveli i ankthit.

Studimi i bërë nga Universiteti i Sussex në Britani të Madhe, ka zbuluar se ajo çfarë lexojmë, shikojmë apo dëgjojmë, kanë tendencë të na shtojë shqetësimin dhe ankthin.

“Rezultatet e studimit tonë kanë bërë të ditur që lajmet negative rritin ankthin dhe dëshpërimin”.

Hulumtuesit gjykojnë që nëse ndjeheni në ankth pasi lexoni një lajm, është mirë që të mos lexoni lajme për një periudhë./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë