Die, Sht 24, 2023
Banner Top
Banner Top
Si t’i mësoni fëmijët të hanë ushqime të shëndetshme?

Një prej sfidave kryesore të prindërve është që t’i ushqejnë fëmijët shëndetshëm dhe t’ua mësojnë atyre rëndësinë e ushqimit të shëndetshëm!

Por si t’i shtyni fëmijët që të ushqehen shëndetshëm?

Bëje ushqimin interesant – pra përgatitni ushqim me ngjyra dhe në mënyrë të tillë që fëmijëve tu duket si lojë.

Involvoni edhe fëmijën tuaj në përgatitje të ushqimit – merrni me vete kur bëni pazar apo edhe kur përgatitni ushqim, pasi kështu u mësoni atyre edhe shkathtësi në kuzhinë.

Jepni mundësi të zgjedhin – dhe ndonjëherë mundësojani atyre që të hanë një ushqim jo edhe aq të shëndetshëm./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë