Sht, Maj 27, 2023
Banner Top
Banner Top
Pse simptomat e hepatitit C janë të pakapshme?

Simptomat e hepatitit C mund të quhen të pakapshme sepse shumica e njerëzve të infektuar me këtë sëmundje të mëlçisë nuk shfaqin simptoma.

Hepatiti C jo rrallë i mprehtë mund të shkaktojë që të keni urinë të errët, dhimbje në stomak ose vjellje, lëkurë të verdhë, të verdhë në pjesën e bardhë të syrit, jashtëqitje të zbehtë ose me ngjyrë balte, ethe të shkallës së ulët, humbje të oreksit dhe lodhje.

Sidoqoftë, shumica e njerëzve mbajnë virusin për shumë vite pa ndonjë simptomë. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kontrolloheni nëse mjeku juaj e rekomandon atë.

Njerëzit e lindur midis 1945 dhe 1965 duhet të kontrollohen pasi janë më të rrezikuar. 

Përdoruesit intravenoz të ilaçeve të çdo moshe janë gjithashtu në rrezik të rritur dhe duhet të kontrollohen./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë