Hën, Tet 18, 2021
Banner Top
Banner Top
Pse nuk duhet të peshoni veten çdo ditë?

Për shumë prej nesh, kontrollimi i peshës sonë mund të jetë prodhuese e ankthit. Ndërsa e dini se pesha juaj është e rëndësishme, Leslie Heinberg, PhD, Drejtor i Menaxhimit të Peshës së Ndërmarrjeve, thotë gjithashtu se është e rëndësishme të kuptoni që ndonjëherë peshorja nuk është gjithmonë duke e treguar tërë historinë.

“Peshorja është një barometër i tmerrshëm i ndryshimit të sjelljes,” thotë Dr. Heinberg.

Kur bëhet fjalë për tu peshuar, edhe për njerëzit brenda një diapazoni normal të peshës, luhatja mesatare është rreth 5 paund, vëren Dr. Heinberg. Dhe për ata që nuk janë mësuar me ngritjet normale të peshës së tyre, numrat mund të jenë dekurajues.

Luhatja e peshës mund të jetë rezultat i faktorëve të tillë si hormonet, mbajtja e lëngjeve apo edhe kapsllëku, thotë Dr. Heinberg.

Nëse dikush vëren se pesha e tyre rritet vazhdimisht pas disa ditësh ose javësh, atëherë gjendja e tyre emocionale mund të keqësohet. Gjithashtu, peshimi në mënyrë obsesive, ose kontrolli i yndyrës së trupit çdo ditë ka gjasa të shkaktojë depresion.

Sidoqoftë, Dr. Heinberg thotë se njerëzit nuk duhet ta anashkalojnë plotësisht peshoren. Kjo sepse kur tendencat në rritje kapen herët, është më lehtë të bëhet një korrigjim i stilit të jetesës.

“Ju duhet të merrni pak mësim nga ky ankth – pesha juaj është ajo që është, pavarësisht nëse jeni duke e matur atë apo jo – por, duke pasur atë informacion do t’ju lejojë të bëni ndryshime të vogla në stilin e jetës tuaj për të vazhduar drejt qëllimeve tuaja ”

Pra, sa shpesh duhet të peshoni veten?

 Dr. Heinberg rekomandon zgjedhjen e dy ditëve në javë për të peshuar – dhe kjo të bëhet në mënyrë konsistente.

“Mundohuni të mateni në të njëjtën kohë të ditës, duke veshur të njëjtën sasi veshjesh çdo herë”./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë