Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Përbërsit e shëndetshëm të mjaltës manuka

Mjalta manuka prodhohet në Zelandën e Re, nga nektari i pemës Manuka.

Vetitë shëruese të kësaj mjalte njihen prej vitesh, pasi është përdorur për të shëruar shumë sëmundje.

Mjalta manuka, përmban disa amino-acide,  Vitaminë B, kalcium, kalium  dhe zink.

Komponenti kryesor i mjaltës manuka, është mathylglyoxal (MG) – që i jep kësaj mjalte sasi më të madhe antibakteriale. Sa më e lartë që është koncentrimi i MG, aq më i lartë është efekti anti-bakterial./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë