Pre, Maj 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Lidhja mes kancerit të prostatës dhe ushtrimeve fizike

Kanceri i prostatës, është kanceri i dytë më i zakontë tek burrat.

Pavarësisht numrit të njerëzve që preken nga kanceri i prostatës,  shkencëtarët thonë që burrat duhet të dinë disa faktor rreziku që ndikojnë në zhvillimin e këtij kanceri.

Hulumtuesit thonë që aktivitieti fizik ndikon në uljen e rrezikut për kancerin e prostatës.

Sipas një hulumtimi të publikuar në International Journal of Epidemiology,  personat që kanë histori gjenetike me këtë lloj të kancerit ulin 51 për qind mundësinë për tu prekur nga kanceri i prostatës nëse ushtrojnë rregullisht./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë