Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Konsumimi i çokolladës së zezë, një nga mënyrat për trajtimin e hipertensionit

Në qoftë se, hipertensioni nuk monitorohet, atëherë rrit rrezikun për goditje në zemër. Fatmirësisht, egzistojnë disa nga sugjerime që mund t’ju ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut, si:

-Ecja apo ndonjë aktivitet tjetër fizik

Ushtrimet janë një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të ulur hipertensionin.Ushtrimet e rregultla ndihmojnë që zemra të bëhet më e fortë dhe efikase në pompimin e gjakut.

-Pini më pak alkool

Pirja e alkoolit mund të rrit presionin e gjakut.Disa hulumtime kanë sugjeruar se sasitë e moderuara të alkoolit mund të mbrojnë zemrën e njeriut.

-Hani çokolladë të zezë

Çokollada e zezë është e pasur me flavonoide, të cilat kanë përbërje bimore që shkakton zgjerimin e enëve të gjakut.

-Konsumoni manaferra

Manaferrat janë të mbushura me polifenole, përbërje natyrore bimore që janë të mira për zemrën tuaj.Ato mund të zvogëlojnë rrezikun e zemrës dhe diabetit, si dhe përmirësojnë presionin e gjakut./Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Arkiva

Kategoritë