Mër, Qer 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Kjo është arsyeja se pse gratë shtatzëna nuk duhet t’i konsumojnë ushqimet që përmbajnë listeriozë

Përpos pijeve, gratë shtatzënë duhet të kenë kujdes dhe nga ushqimet që konsumojnë pasi disa nga ato mund të përmbajnë listeriozë .

Listerioza është një infeksion i shkaktuar nga bakteri Listeria monocytogenes dhe mund të mos shkaktojë simptoma të dukshme për një grua shtatzënë, por mund të rezultojë në një infeksion serioz në fetus, që rezulton në abort.

Sëmundja gjithashtu mund të shkaktojë lindje të parakohshme dhe infeksione kërcënuese për jetën te foshnjat e porsalindura.

Burimet më të zakonshme të listeria janë tek perimet të papastërta pasi listeria është e pranishme gjerësisht në tokë, të gjitha perimet duhet të lahen me kujdes për të shmangur bakteret./VeryWellFamily

Arkiva

Kategoritë