Pre, Gus 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Këto janë disa nga simptomat e anemisë

 Shumë njerëz me anemi kanë një rast të butë dhe janë asimptomatikë, që do të thotë se ata nuk përjetojnë fare simptoma. Por, në disa raste, simptomat janë të pranishme, të identifikueshme dhe tregojnë një nevojë për trajtim të duhur.

Simptomat e shpeshta

Simptomat e zakonshme të anemisë së butë përfshijnë lodhjen ose mungesën e energjisë, dobësinë, lëkurën e zbehtë dhe lëkurën e verdhë. Nëse keni anemi të rëndë, mund të keni edhe këto simptoma, megjithëse më intensivisht.

Ndërsa anemia përparon, ju mund të përjetoni simptoma të tjera si:

Marramendje

Rrahje të parregullta të zemrës (aritmi)

Rritja e etjes

Dhimbje gjoksi

Nervozizëm

Shenjat dhe simptomat e anemisë gradualisht rriten pasi anemia keqësohet.

Meqenëse simptomat e anemisë janë graduale dhe të ngjashme me simptomat e sëmundjeve të tjera, ato shpesh anashkalohen.

Nëse keni anemi të rëndë, mund të keni edhe simptoma më serioze si gulçim (dispne), frymëmarrje të shpejtë (takipne), verdhëz, dhimbje barku në këmbën e poshtme gjatë ushtrimit, rrahje të shpejtë të zemrës (takikardi), rrahje të parregullta të zemrës (aritmi), gjoks dhimbje, ulje të tolerancës për stërvitje dhe zbehje ose afërsi të zbehjes./verywellhealth

Youtube

Arkiva

Kategoritë