Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Italianët protestuan kundër masave COVID-19, shtohen numrat e të infektuarve me virus

Numri i infeksioneve të reja me coronavirus po rritet çdo ditë në qytetin italian të Triestes, ku janë regjistruar 256 raste të reja të infektimit për njëqind mijë banorë, kështu që qyteti, sipas prefektit Valeria Valenti, rrezikon të futet në zonën “e verdhë apo edhe të kuqe”, që do të thotë masa më të rrepta anti-covid.

Rritja e numrit të pasojave të infektuara janë protestat e përsëritura së fundmi të punonjësve të portit që demonstruan në rrugë kundër vendimit të qeverisë për të ndjekur “Green Pass”, një certifikatë vaksinimi.

Sipas vendimit të qeverisë italiane nga 15 tetori, të gjithë punonjësit duhet të kenë një “leje të gjelbër” për të qenë në gjendje të punojnë, raporton ANSA.

Punonjësit e portit të Triestes protestuan kundër kësaj mase dhe tani janë më të shumtët në mesin e të infektuarve rishtas me coronavirus.

Repartet infektive në spitalet e Triestes janë plot 90 për qind dhe 90 për qind e të infektuarve rishtazi janë ata që nuk janë imunizuar.

Është hapur një repart i ri në të ashtuquajturin “Spitali i Madh” në mënyrë që të gjithë të infektuarit të trajtohen.

Arkiva

Kategoritë