Pre, Jan 28, 2022
Banner Top
Banner Top
Dr. Nderim Salihaj: “Sindroma e tunelit karpal- simptomat, shkaqet, shërimi”

Sindroma e tunelit karpal përfshin bashkësinë e simptomave të shkaktuara nga kompromentimi i nervit mesatar i cili kalon në pjesën e kyçit të dorës (karpal). Termi tunel i referohet një lloj galerie të formuar në kockat e pulsit dhe në tendinat që mobilizojnë dorën, e cila përshkohet nga nervi mesatar. Funksioni i tij lidhet me perceptimin e ndjeshmërisë së disa prej gishtave dhe kontrollin e pjesshëm të lëvizjes së gishtit tregues. Tuneli në pjesën e sipërme është i mbyllur nga një linjë e trashë indi lidhor, ligamenti tërthor i kyçit të dorës.

Cilat janë simptomat e sindromës së tunelit karpal?

Çka e shkakton?


Cilat janë lëvizjet që shkaktojnë dhimbje?


Për çfarë nevojitet ndërhyrja kirurgjike?

Si diagnostikohet?

Si trajtohet  e shumë pyetje tjera mund të mësoni nga Dr. Nderim Salihaj – Ortoped në Kliniken dhe Laboratorin OLIVE.

Në intervistën për portalin Familja Jonë ai ka shpejguar në detaje këtë sëmundje

Arkiva

Kategoritë