Mër, Qer 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Disa nga gjërat që duhet t’i hiqni nga priza kur delni nga shtëpia

Çfarë duhet të hiqni nga priza kur shkoni në pushime? Disa pajisje mund të prishen, disa ende konsumojnë energji elektrike edhe pse nuk punojnë, e disa mund të shkaktojnë mosfunksionim.

Pajisjet për shkëputje nga spina

Modemët dhe ruterët dhe pajisjet që kanë një mbushës ekstrem: celulari, laptopët, modemet, ruterët dhe të gjitha pajisjet që kanë mbushësin e tyre shtesë duhet të shkëputen nga priza, sepse mbushësit, pavarësisht nëse pajisja funksionon apo jo, konsumojnë energji elektrike.

Pajisjet e vogla shtëpiake blenderët, tosterët, kazanët, të gjitha pajisjet me kohëmatës mund të jenë potencialisht të rrezikshme kur nuk jeni në shtëpi. Kjo është arsyeja pse është më e sigurt t’i fikni ato.

Pajisjet e gatishmërisë: Të gjitha pajisjet që kontrolloni nga distanca nuk janë vërtet të fikura dhe të sigurta derisa të keni ndërprerë furnizimin me energji elektrike.

Pajisjet që thjesht duhet t’i fikni

Ajri i kondicionuar: Thjesht fikeni, nuk keni pse të ndërprisni furnizimin me energji elektrike.

Bojleri: Gjithçka që duhet të bëni është të fikni ngrohësin e ujit, ashtu si kur bëni dush.

Para pushimit duhet të ndalni valvulën kryesore të ujit, në mënyrë që të jeni të mbrojtur nga përmbytjet.

Arkiva

Kategoritë