Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Dhimbja e qafës dhe simptomat

Dhimbja e qafës është një ankesë e zakonshme. Muskujt e qafës mund të sforcohen nga qëndrimi i dobët – qoftë nëse është i përkulur mbi kompjuterin tuaj ose i përkulur mbi tavolinën tuaj të punës. Osteoartriti është gjithashtu një shkak i zakonshëm i dhimbjes së qafës.

Rrallëherë, dhimbja e qafës mund të jetë simptomë e një problemi më serioz. Kërkoni kujdes mjekësor nëse dhimbja juaj e qafës shoqërohet me mpirje ose humbje të forcës në krahë ose duar ose nëse keni dhimbje të shtënat në shpatull ose poshtë krahut.

Shenjat dhe simptomat përfshijnë:

Dhimbja që shpesh përkeqësohet duke mbajtur kokën në një vend për periudha të gjata, si për shembull kur drejtoni makinën ose punoni në kompjuter

Shtrëngimi i muskujve dhe spazma

Zvogëlimi i aftësisë për të lëvizur kokën

Dhimbje koke/mayoclinic

Arkiva

Kategoritë