Die, Mar 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Çfarë paralajmëron djersitja e tepruar?

Nëse djersitja e rëndë nuk ka asnjë shkak themelor mjekësor, quhet hyperhidrosis primar.

Ky lloj ndodh kur nervat përgjegjës për nxitjen e gjëndrave të djersës bëhen tepër aktivë dhe kërkojnë më shumë djersitje edhe kur nuk është e nevojshme. Hiperhidroza primare mund të jetë së paku pjesërisht e trashëgueshme.

Nëse djersitja mund të atribuohet në një gjendje mjekësore themelore, quhet hyperhidrosis dytësore.

Kushtet e shëndetit që mund të shkaktojnë djersitje të tepruar përfshijnë:

Hipoglikemia diabetike

Endokarditi (infeksioni i rreshtimit të brendshëm të zemrës)

Ethet e shkakut të papërcaktuar

Çrregullimi i përgjithësuar i ankthit

Atak në zemer

Shterimi i nxehtësisë

HIV / AIDS

Hipertiroidizmi (tiroidi tepër aktiv).

Efekte anësore të ilaçeve që merren për të parandaluar djersitjen e tepërt mund të shkaktojnë:

Menopauzë

Trashje

Stres

Tuberkuloz.

Kërkoni vëmendje të menjëhershme mjekësore nëse djersitja juaj e rëndë shoqërohet me:

Të dridhura

Dhimbje gjoksi

Të përziera

Temperatura e trupit prej 104 F (40 C) ose më e lartë.

Kontaktoni doktorin tuaj nëse keni ndonjë nga këto:

Papritur filloni të djersiteni më shumë se zakonisht

Djersitja ndërpret rutinën tuaj të përditshme

Ju përjetoni djersitje natën për asnjë arsye të dukshme./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë