Enj, Shk 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Bateristët e kanë trurin më efektiv!

Të luash në bateri, kërkon një talent të vecantë.  Sipas një hulumtimi, një vit praktik në bateri përmirëson mënyrën se si dy anët e trurit komunikojnë.  Ky hulumtim, thotë që hapësira mes dy hemisferave tek bateristët, është ndryshe prej atyre që nuk janë muzicientë.

Autorët e këtij hulumtimi nga Bergmannsheil University Clinic, që është publikuar në revistën Brain and Behavior  – kanë testuar 20 bateristë profesionist që ushtronin rreth 10.5 euro në javë dhe një grup prej 20 të tjerëve që nuk ishin muzikantë.

Ky studim, zbuloi që tek bateristët truri adapton ndryshime si përgjigje ndaj praktikimit të shpeshtë të instrumentit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë