Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
6 mënyra se si magnezi sjell përfitime për shëndetin tuaj

Një mangësi në magnez rrit rrezikun e mosfunksionimit të endotelit, hipertensionit dhe aritmitë kardiake, sepse minerali është thelbësor për kontrollin e shëndetshëm të funksionit të enëve të gjakut, rregullimin e presionit të gjakut dhe kontraktimet normale të zemrës.

Magnezi nuk është vetëm një mineral miqësor për zemrën. Ai gjithashtu mund të largojë depresionin, migrenën dhe madje edhe simptomat e PMS.

Depresioni

Magnezi luan një rol të rëndësishëm në funksionin e trurit dhe disponimin, dhe nivelet e ulëta janë të lidhura me një rrezik të shtuar të depresionit. Një studim i mbi 8,800 njerëzve zbuloi se ata nën 65 vjeç me nivele të ulëta të mineralit kishin një rrezik 22 për qind më të madh për depresion. Disa studiues besojnë se një dietë e varfër me magnez të ulët mund të jetë në rrënjë të shumë rasteve të depresionit dhe sëmundjeve mendore. Megjithatë, depresioni i ulët i shkaktuar nga magnezi mund të rikthehet. Një studim i veçantë zbuloi se 450 mg magnez përmirësonte gjendjen shpirtërore të të moshuarve në depresion po aq efektivisht sa një ilaç kundër depresionit.

Migrena

Dhimbjet e kokës nga migrena mund të jenë të dhimbshme dhe dobësuese dhe mund të jenë rezultat i mungesës së magnezit. Disa studime sugjerojnë se magnezi mund të parandalojë dhe madje të ndihmojë në trajtimin e migrenës. Një studim zbuloi se një suplement prej një gram magnezi ofron lehtësim nga migrena më shpejt dhe më efektivisht sesa një ilaç i zakonshëm. Ushqimet e pasura me magnez mund të ndihmojnë gjithashtu në uljen e simptomave të migrenës.

Simptomat e PMS

Sindroma premenstruale (PMS) është një çrregullim i zakonshëm tek gratë që kanë menstruacione. Simptoma e PMS përfshin mbajtjen e ujit, ngërçet e barkut, lodhjen dhe nervozizmin. Magnezi ka treguar se përmirëson gjendjen shpirtërore te gratë me PMS, ndërsa mundësisht redukton mbajtjen e ujit dhe simptoma të tjera të zakonshme. Suplementet e magnezit janë përdorur për të rritur nivelet tek këto gra. Magnezi mund të jetë minerali më i anashkaluar, por është një nga më të dobishmet për shëndetin tonë./medicaldaily

Arkiva

Kategoritë