Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse keni dhimbje në pjesën e poshtme të abdomenit?

Dhimbja abdominale, është dhimbje që shfaqet poshtë kërdhizës. Zakonisht një person që ka dhimbje në pjesën e poshtme të abdomenit, ndjehet i fryrë dhe i mbushur.

Janë disa arsye pse ndodh dhimbja në këtë pjesë të stomakut e ato janë:

  • Konsumimi i ushqimeve me yndyrë të lartë
  • Stresi

Në disa raste dhimbjet në pjesën e poshtme abdominale shfaqen për shkak të:

  • Kapsllëkut,
  • Intolerancës në ushqim, si në laktozë ose në gluten,
  • Inflamacioni ose infeksioni i pjesëve të zorrëve,
  • Sëmundje inflamatore e zorrëve

Këto simtpma të mëposhtme janë specifike vetëm tek gratë:

  • Dhimbje menstruale,
  • Cista në vezore,
  • Shtatzëni.

Youtube

Arkiva

Kategoritë