Hën, Maj 22, 2023
Banner Top
Banner Top
Ushtrimet që (nuk) duhet t’i bëjnë personat që kanë probleme me zemër

Personat që kanë probleme me zemër kanë shumë limitime në jetë –sidomos në sport kjo pasi disa lloj ushtrimesh mund t’i bëjnë shumë dëm. Por kjo gjë nuk do të thotë, që duhet të ulen dhe të rrinë, por mund të bëjnë ushtrime që në fakt edhe i bëjnë mirë shëndetit.

Janë disa lloj ushtrimesh që nuk duhet t’i bëjnë e ato janë:

What Exercises to Avoid If You Have Problems With Your Heart

Pompat  – kjo pasi mund t’i bëjnë presion zemrës dhe të rritin presionin e gjakut e ta limitojnë oksigjenin.

Në vend të pompave, ju mund t’i bëni këto lloj ushtrimesh:

What Exercises to Avoid If You Have Problems With Your Heart

Ushtrime aerobike – pasi këto lloj ushtrimesh përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe mënyrën se si trupi e përdor oksigjenin.

Youtube

Arkiva

Kategoritë