Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Stresin mund ta largoni vetëm me një këngë! Kuptoni cila është ajo.

Gjithmonë kur të përmendet stresi, mendojmë që yoga, meditimi, palestra etj., janë të vetmet që mund të na relaksojnë.

Por a e dini që muzika mund të jetë po aq efikase sat ë gjitha këto metoda?

Por jo të gjitha zhanret ndikojnë që ne të lirojmë mendjen tonë nga ngarkesat e përditshme.

Studime të shumta kanë treguar se kombinimet e tingujve të ndryshëm kanë efekt qetësues dhe ndikojnë pozitivisht në mirëqenien tonë.

Macaroni Union, një bandë muzikore britanike, në 2014-n e mori seriozisht punën për të përgatitur një këngë relaksuese.

Macaroni bashkëpunoi me Akademinë Britanike të Terapisë së Tingujve për të krijuar këngën 10-minutëshe, e cila sipas një studimi të Dr. David Leëis, neuropsikolog dhe themelues i MindLab International, mund të ulë nivelin e stresit dhe ankthit të një personi me 65%.

Edhe pse mund të duket e pabesueshme, së paku provojeni ta dëgjoni njëherë.

Youtube

Arkiva

Kategoritë