Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Simptomat nga bronkiti dhe pneumonia

Bronkiti është inflamacion i tubave bronkial në mushkëri, ndërsa pneumonia shkakton inflamacion në qeset e ajrit të mushkërive, të cilat mjekët i quajnë alveolë.

Edhe bronkiti edhe pneumonia, ndikojnë në frymëmarrje dhe mund të shkaktojnë dhimbje të forta dhe kollitje, por ekzistojnë disa dallime të rëndësishme midis tyre.

Simptomat që vijnë nga bronkiti dhe pneumenia janë: kollitje të rënduar,  frymëmarrje e vështirësuar, ndjenjë e plogështisë, dhimbje në gjoks e dhimbje në fyt.

Shpeshherë virusi i njëjtë që shkakton ftohje dhe grip, shkakton edhe bronkitis. Kurse peumonia mund të shkaktohet nga bakteriet dhe kimikatet e ndryshme./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë