Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ta dalloni dhimbjen e veshkave nga dhimbja e shpinës?

Veshkat largojnë produktet dhe lëngjet e tepërta prej gjakut. Veshkat prekin muskujt e shpinës, e ndonjëherë pikërisht për këtë gjë është e vështirë të vihet dallimi midis dhimbjes së veshkave dhe atyre të shpinës.

Veshka filtrojnë mbeturinat dhe toksinat nga rrjedha e gjakut, gjë që i bënë të ndjeshëm ndaj infeksionit dhe dëmtimit. Kalcimi i tepërt, oksalati dhe fosfori mund të grumbullohen në veshka dhe formohen gurët, të cilat mund të jenë shumë të dhimbshme.

Kur keni dhimbje të veshkave, dhimbja lokalizohet afër brinjëve në dy anët e shtyllës kurrizore. Gjithashtu dhimbja nga veshkët, ndjehet nga brenda.

Simpatomat e tjera që vijnë nga veshkët mund të jenë: vështirësi për të urinuar, marramendje, të vjella, kapsllëk apo diarre, erë e pakëndshme e kohës, vështirësi në frymëmarrje etj./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë