Mar, Shk 13, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse nuk duhet të bëni dush para gjumit?

Një dush i nxehtë para gjumit është në thelb kapaku i natës. Thjesht është kaq e shkëlqyeshme, flokë të lagur, ndiheni të pastër. Por nga një perspektivë më shkencore, dushi para shtratit nuk është në të vërtetë diçka e shkëlqyeshme për gjumë të mirë të natës.

Sipas ekspertëve të gjumit, një nga mënyrat që trupat tanë na sinjalizojnë se gjumi është një rënie e temperaturës së trupit, prandaj një dush i nxehtë ose dushi menjëherë para shtratit në të vërtetë mund të ngrejë temperaturën e trupit tuaj, duke prishur këtë sinjal dhe gjumin tuaj të natës në proces.

“Rënia e temperaturës është një shenjë që tregon se ka ardhur orari i gjumit, prandaj, nëse e ndërprisni këtë proces, do ta keni të vështirë të flini”.

Larja herët në mbrëmje i jep trupit mundësinë që të qetësohet dhe të bëni një gjumë të rehatshëm./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë