Mër, Maj 24, 2023
Banner Top
Banner Top
Kur është koha më e mirë biologjike për të pasur fëmijë?

Nuk ka moshë ideale për të bërë fëmijë që mund të ju përshtatet të gjithë njerëzve. Gratë kanë mundësi të bëjnë fëmijë nga adoleshenca deri në kohën kur hyjnë në monopauzë, kurse burrat janë fertilë deri në moshën 60 apo 70 vjecare

Situatat ekonomike, ndjekja e karrierës – janë disa arsye pse shumë persona nuk po bëjnë fëmijë në moshë të hershme.

Faktori ekonomik luan një rol qenësor për vendimin për të pasur një fëmijë.

Por pavërsisht faktorëve të jashtëm, kur është koha më e mirë biologjike për të pasur fëmijë?

Vitet e njëzeta janë ideale biologjikisht për të pasur fëmijë, tek të dy gjinitë.

Sipas American Society for Reproductive Medicine, gratë përjetojnë rënie të fertilitetit kur hyjnë në të tridhjetat dhe fertiliteti ulet ndjeshëm mes moshës 35 e 45 vjece.

Një grua e shëndetshme në të tridhjetat e sajka 20 për qind mundësi për të mbetur shtatzënë, cdo muaj. Kur ajo arrinë moshë 40 vjece, mundësia e shtatzënisë bie në 5 për qind cdo muaj./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë