Die, Nën 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Katër shenjat që fëmija juaj duhet të vizitojë një mjek në pesë minuta kritikë

Si prind, mund të jetë e vështirë të dish se kur duhet ta çosh fëmijën te mjeku dhe kur po reagoni më tepër se që duhet.

Fatmirësisht, një ish-mjek ka ndarë shenjat paralajmëruese të një gjendjeje të rëndë që garanton një udhëtim të menjëhershëm për te mjeku më i afërt.

Epiglotiti është një infeksion i rrallë i indeve të epiglotisit – një përplasje indi që qëndron poshtë gjuhës në pjesën e pasme të fytit, shkruan The Sun.

Ajo ka potencialin të jetë vdekjeprurëse, sepse një epiglotis e fryrë kufizon furnizimin me oksigjen në mushkëri.

Simptomat e epiglotitit që duhet t’i keni parasysh:

-Jargitje e tepruar,

-Ethe,

-Dhimbje të forta të fytit,

-Vështirësi në gëlltitje.

Prindërit gjithashtu duhet të përpiqen ta mbajnë fëmijën e tyre të qetë në mënyrë që ai të mos shqetësohet.

Gjendja shpesh shkaktohet nga një infeksion bakterial dhe përhapet në të njëjtën mënyrë si një virus i ftohjes ose gripit.

Youtube

Arkiva

Kategoritë