Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Vitamina që është thelbësore për ata që janë konsumues të duhanit dhe alkoolit

Si përdorimi i tepruar i alkoolit, ashtu edhe duhanpirja mund të pakësojnë rezervat tuaja me vitaminë C, kështu që, edhe nëse mendoni se jeni duke përdorur regjimin e duhur ushqimor, juve ndoshta do t’ju duhen më shumë vlera ushqimore. Duhanpirësit dhe konsumuesit e mëdhenj të alkoolit duhet të marrin katër herë më shumë vitamina C sesa personat që nuk pijnë duhan e nuk përdorin alkool.

Lini duhanin, pakësoni konsumin e alkoolit (duke konsumuar brenda kufirit të 14 njësive në javë) dhe konsumoni ushqime të shëndetshme. Duhet të përdorni një suplement me multivitamina dhe me minerale, të cilit i shtohet vitamina C, në mënyrë që të arrihet deri në 2000mg në ditë. Frutat dhe perimet janë të mira për duhanpirësit, pasi ato janë të pasura me vitaminë C.

Arkiva

Kategoritë